Vuosi 2020...
on uusien mahdollisuuksien vuosi minulle, toivottavasti myös teille jokaiselle. Olen kevään aikana aloittamassa työn erikoistutkijana Suomen Klubitalot ry:ssä. Pääsen taas sukeltamaan kuntoutuksen ja toipumisen todellisuuteen, tällä kertaa yhdessä klubitalojen jäsenten ja henkilökunnan kanssa. Muutaman vuoden kuluttua minulla on sitten jälleen uutta annettavaa ja ammennettavaa esimerkiksi koulutukseen, konsultointiin, luentoihin, yhteiskehittämiseen.

Uuden tehtävän vuoksi en enää pysty ottamaan uusia asiakkaita tai toimeksiantoja. Voin kyllä mielelläni vinkata muista yhteiskehittämisen kentällä toimivista kouluttajista ja työnohjaajista.

Viime viikolla virittelin yhteiskehittämistä Suomen diakoniaopiston nuorten työpajalla Helsingissä. Susanna Hyypiä innostui kirjoittamaan blogiin kuvauksen työskentelystä sekä omista tunnelmistaan.

STEAn Arvokas-ohjelman työpajassa Helsingissä pohdittiin syyskuun lopulla sitä, miten heikossa asemassa olevien osallisuutta voi mahdollistaa ja miten välttää näennäisosallisuus. Välillä otettiin avuksi kuvat ja viritettiin näin oikeaakin aivopuoliskoa. Hienoa saada ohjata tätä aktiivista porukkaa, joiden hankkeita Suomen Setlementtiliitto koordinoi.
https://www.sinaoletarvokas.fi/

Tässä esimerkki kokemusasiantuntijan työskentelystä Vantaan sote-palveluissa.